De BGL van tafel?

Aldus het Financieele Dagblad. Staatsecretaris  Eric Wiebes komt terug van het wetsvoorstel waarmee  hij schijnzelfstandigheid van zzp’ers wilde aanpakken. Naar verwachting stuurt Wiebes komende maandag een Brief aan de Tweede Kamer met een nieuw plan.

Er is nog niet veel bekend over het voorstel, wel wordt er verwacht dat het nieuwe plan neerkomt op een sectorale aanpak. Hierbij wordt er niet gefocust op de zzp’er, maar wordt ook de branche en de sector in de toetsing meegenomen. Op deze wijze wordt er meer naar het individu en de situatie gekeken.

Er kunnen modelcontracten worden opgesteld waarmee men eenvoudig kan vaststellen of het om schijnzelfstandigheid gaat of niet. Het gehele voorstel zal naar verwachting aankomende maandag volgen. Vermoedelijk wordt met de komst van dit plan de gehele BGL van tafel geveegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s