Incasso-ondersteuning bij MVO

stempel-paid-300x198Te laat of niet betalende klanten kosten u veel tijd, geld en energie. Niets vervelender dan te moeten vragen naar uw eigen geld. Als lid van Meesterwerk voor Ondernemers is de incassoservice onderdeel van uw abonnement.

HET VOORTRAJECT
Het incassotraject dat ons incassobureau handhaaft bevat een voortraject, bestaande uit drie fases.

Fase 1: de eerste sommatiebrief
In de minnelijke fase (voortraject) probeert ons incassobureau via duidelijke brieven of telefoongesprekken de incasso binnen te halen. Er wordt een sommatiebrief naar uw debiteur verzonden, zowel aangetekend als via de reguliere post. Hierin wordt gesommeerd om het verschuldigde bedrag binnen 7 dagen, inclusief de wettelijke rente (van de hoofdsom) en de buitengerechtelijke kosten te voldoen. In de brief wordt duidelijk beschreven om welke vordering het gaat, aan wie het bedrag verschuldigd is en welk bedrag aan wettelijke rente en buitengerechtelijke kosten in rekening wordt gebracht.

Ons incassobureau hanteert een persoonlijke benadering en laat de debiteur altijd duidelijk weten wat de gevolgen zijn, wanneer hij niet betaalt.

Fase 2: herinneringsbrief
Wanneer de debiteur niet betaalt of reageert op de eerste incassobrief binnen de termijn van 7 dagen, volgt een herinneringsbrief. De debiteur dient het totale bedrag binnen 5 dagen te voldoen.Wanneer de debiteur niet betaalt of reageert op de eerste incassobrief binnen de termijn van 7 dagen, volgt een herinneringsbrief. De debiteur dient het totale bedrag binnen 5 dagen te voldoen.

Fase 3: telefonisch contact en de laatste herinneringsbrief
Indien er binnen 5 dagen geen betaling volgt, wordt uw debiteur telefonisch benaderd en wordt er navraag gedaan wat de reden is waardoor de vordering niet wordt voldaan. Tijdens dit gesprek worden vaak concrete betalingsafspraken gemaakt, die ons incassobureau bewaakt. Indien er een betalingsregeling is afgesproken met de debiteur wordt dit schriftelijk aan de debiteur bevestigd.

Bij het uitblijven van de betalingen, conform de betalingsregeling, ontvangt de debiteur de laatste sommatiebrief. In deze brief wordt de debiteur eveneens op de hoogte gebracht dat hij, bij uitblijven van de betaling, een dagvaarding kan verwachten. De kosten van de dagvaarding zullen eveneens in de brief worden vermeld. Indien de debiteur in gebreken blijft, neemt ons incassobureau contact met u op voor overleg en advies. Indien gewenst en na goedkeuring van de offerte kan de gerechtelijke procedure worden gestart.

Kosten
Wanneer het bedrag in het voortraject wordt geïncasseerd, betaalt u alleen € 45,- afhandelingskosten.

Vervolg
U kunt er zelf voor kiezen of u uw vordering uit handen geeft aan ons incassobureau of voorlegt bij uw advocaat. Wanneer het bedrag niet wordt binnengehaald in het voortraject, kan in overleg met u een gerechtelijke procedure worden gestart.

DE GERECHTELIJKE PROCEDURE
Wanneer de vordering niet wordt binnengehaald in het voortraject, kan in overleg met u een gerechtelijke procedure worden gestart. Hiervoor zijn twee mogelijkheden.

Gerechtelijke procedure via ons incassobureau
Geldvorderingen tot € 25.000,- worden voorgelegd aan de kantonrechter, die bevoegd is over deze zaken te oordelen. Huurzaken boven dit bedrag mogen eveneens aan deze rechter worden voorgelegd. Voor de dagvaarding wordt er ook onderzoek gedaan naar de financiële positie van uw debiteur, de juiste adressering en de kredietwaardigheid. Uiteraard gaat alles in overleg met u en ontvangt u vooraf een heldere offerte.

Gerechtelijke procedure via uw advocaat
Geldvorderingen boven de € 25.000,- moeten aan de rechtbank worden voorgelegd. Voor het voeren van een procedure voor de rechtbank is de bijstand van een advocaat wettelijk verplicht. Uw advocaat zal u een heldere inschatting van de kosten kunnen geven en zal zoveel mogelijk kosten verhalen op de tegenpartij.

2 gedachtes over “Incasso-ondersteuning bij MVO

 1. Hoewel ik tot nu toe nog geen grote problemen heb, ben ik wel aan het rondkijken naar de markt en alle aanbieders binnen de juridische hulplijn/incasso. Nu heb ik wel gemerkt dat veel bedrijven geen open kaart spelen. Advocatenkantoren die mij iets willen aansmeren wat uiteindelijk duurder uitkomt of een rechtsbijstand waarbij mijn mogelijkheden zeer beperkt zijn. Die ondersteuning is echt minimaal.

  Nu lees ik op jullie website dat jullie uitsluitend werken met ervaren advocaten. In dit bericht komt alleen naar voren dat ik in sommige gevallen de mogelijkheid heb om zelf te kiezen voor een advocaat of een jurist? Jullie spreken ook over een professionele incasso-ondersteuning, die niet via de advocaat verloopt. Dat doet mij vermoeden dat jullie niet alleen met advocaten werken, maar ook met juristen.

  Stel ik sluit jullie product af, hoe heb ik dan de garantie dat ik wordt geholpen door een ervaren advocaat?

 2. In de basis werkt Meesterwerk voor Ondernemers uitsluitend samen met ervaren, gespecialiseerde advocaten. Wanneer u zich bij ons aansluit, krijgt u de contactgegevens van uw advocatenkantoor en kunt u altijd bellen voor gratis advies of werkzaamheden laten uitvoeren tegen gereduceerd uurtarief.

  Bij openstaande incasso’s gaat het regelmatig om kleine bedragen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de zaak te laten voeren door één van de advocaten, daar bent u geheel vrij in. Met een klein bedrag is het alleen lastig, ondanks het gereduceerde uurtarief, om de kosten te dekken.

  Daarom heeft Meesterwerk voor Ondernemers een incassobureau betrokken bij het Juridisch Servicecontract, zodat klanten kosten kunnen besparen, maar wel geholpen worden door professionals. In tegenstellingen tot andere incassobureaus kan ons incassobureau u van A tot Z helpen in het incassotraject. Alleen bij de gerechtelijke procedure is dat afhankelijk van het bedrag). Ons incassobureau is meer dan alleen een briefje schrijven en werkt volgens het stappenplan, zoals beschreven in dit artikel. Dit biedt voor onze klanten een voordelige, maar toch professionele oplossing, wanneer het gaat om openstaande facturen.

  Het incassobureau is een aanvulling op ons dienstenpakket, maar geen vervanging voor de ervaren advocaten waarmee wij samenwerken. De keuze bij wie u een zaak neerlegt, ligt altijd bij u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s