“Andere aanpak vennootschapsbelasting nodig volgens EU”

Afgelopen woensdag hield de Europese Commissie een oriënterend debat. Tot op heden wordt de winst van teveel ondernemingen doorgeschoven naar o.a. Ierland, waar de vennootschapsbelasting het laagst is. Volgens de EU zou iedere onderneming belasting moeten betalen in het land waar winsten daadwerkelijk worden gerealiseerd.

De voorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis benadrukt dat er geen voorstellen komen voor een minimumtarief voor vennootschapsbelasting. Dat blijft een zaak van de lidstaten zelf. Wel is het goed om na te denken over randvoorwaardes en regels omtrent de vennootschapsbelasting.

Een gedachte over ““Andere aanpak vennootschapsbelasting nodig volgens EU”

  1. Ik vind dat Nederland en de andere langen met torenhoge belastingen eerst daar eens naar moeten kijken. Prima om de belasting in het land van de winst te laten gelden, maar trek de belasting dan ook gelijk. Dan los je het algehele probleem op, dan hoeven ondernemers niet meer uit te wijken naar andere landen.

    Of zeg ik nu iets heel erg geks?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s