Problemen met de fiscus

Fiscus-Fiscale-Module-Meesterwerk-voor-ondernemersDe Belastingdienst kan ondernemers heffingen, belastingen en boetes opleggen. In sommige gevallen is de ondernemer het oneens met de beslissing van de Belastingdienst. Na een snelle check bij de boekhouder of accountant kan een bezwaarschrift worden ingediend. Wanneer dat niet resulteert in een gewenste afloop en het bezwaar wordt afgewezen, kan een ondernemer daartegen in beroep gaan bij de rechtbank.  

Door middel van een rechtszaak is er een kans dat de ondernemer alsnog het gelijk krijgt toegewezen. Voordat de procedure voor een rechtszaak in gang wordt gezet, is het raadzaam om een aantal zaken uiteen te zetten:

  • Is er voldoende belang om de zaak te voeren?
  • Zijn de kosten voor het voeren van de zaak haalbaar?
  • Hoe groot is de kans van slagen?
  • Wie gaat de zaak voeren?

Wie de zaak gaat voeren is een interessant punt, want een procedure bij de belastingrechter valt onder het bestuursrecht. Dit betekent dat ondernemers niet verplicht zijn tot procesvertegenwoordiging door een advocaat. In principe kan een ondernemer de zaak zelf voeren. Het financiële belang in de betreffende zaak is daarbij een belangrijke factor. Wanneer het financieel belang klein is, worden zaken sneller zelf gevoerd dan wanneer dit belang groot is.

Toch is het niet ongebruikelijk om de zaak te laten voeren door een advocaat. Die beschikt over kennis en ervaring, wat goed van pas kan komen. Een andere optie waar steeds meer ondernemers voor kiezen is om de zaak te laten voeren door een fiscalist. Een fiscalist heeft een andere achtergrond dan een advocaat en is gespecialiseerd in belastingzaken. Deze belastingdeskundige heeft alle kennis in huis voor dit soort zaken. Alles wat ondernemers niet snappen aan belasting gerelateerde zaken, kan een fiscalist ophelderen. Bij het voeren van een zaak voor de belastingrechter, weet een fiscalist alle ins en outs die ervoor kunnen zorgen dat de procesvertegenwoordiging in goede banen verloopt.

Bij Meesterwerk voor Ondernemers merken we dat steeds meer ondernemers kiezen voor een fiscalist bij het voeren van zaak voor de belastingrechter. Wanneer u een fiscalist overweegt voor een rechtszaak, kan onze Fiscale Module een uitkomst bieden. Met deze module krijgt u een ervaren fiscalist toegewezen die gratis uw dossier bij een zaak doorneemt. Verder heeft u recht op gratis telefonisch consult en heeft u altijd een belastingdeskundige bij de hand. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meesterwerk voor Ondernemers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s