Geslaagde incassoworkshop ‘Help mijn klant betaalt niet’

Incasso-workshop-alert-incassodiensten-meesterwerk-voor-ondernemers-advocatenkantoor-2016Op 7 april 2016 konden klanten van Meesterwerk voor Ondernemers de incassoworkshop ‘Help mijn klant betaalt niet’ bijwonen. Deze workshop werd georganiseerd door Alert Incassodiensten en een van onze samenwerkend advocatenkantoren.

Tijdens deze workshop is duidelijk uiteengezet hoe een incassoprocedure in elkaar zit. Daarbij zijn de minnelijke fase (voortraject) en de gerechtelijke procedure uitvoerig behandeld. Alert Incassodiensten heeft de incassoprocedure benaderd vanuit het incassobureau en het samenwerkende advocatenkantoor, vanuit het advocatenkantoor.

Een aantal belangrijke punten die o.a. aan bod kwamen:

  • Algemene voorwaarden en overeenkomsten
  • Wie neemt welke vordering in behandeling en hoe gaat dit in z’n werk.
  • Verhaalonderzoek en de gerechtelijke procedure
  • Vonnis, wat nu?
  • Dagvaarding, deurwaarder & beslag
  • De comparitie
  • Faillissement aanvragen

Het is goed om te zien dat de aanwezige ondernemers antwoord hebben gekregen op hun vragen omtrent hun rechten en plichten als het op openstaande facturen aankomt. Ook bij deze workshop is weer gebleken dat overeenkomsten en algemene voorwaarden heel belangrijk zijn. De manier waarop een ondernemer zaken doet, hoe hij zijn algemene voorwaarden gebruikt en hoe overeenkomsten worden gesloten, zijn allemaal van groot belang. Mocht het tot een rechtszaak komen, kunnen die zaken bepalend zijn of de zaak wordt gewonnen of niet.

In de basis is er één punt echt belangrijk, één van de advocaten verwoordde dit mooi:

“Weet met wie je zaken doet.  Iedereen heeft een onderbuik en een onderbuikgevoel. We kunnen allemaal even op internet kijken en het bedrijf of de persoon met wie we van plan zijn zaken te doen,  te screenen. Voorkomen is beter dan genezen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s